Krémové těstoviny s Jihočeskou nivou Fit
Ingredience (4 porce):
- 300 g těstovin
- 2 ks Jihočeské nivy Fit
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml Jihočeského mléka
- 100 ml vývaru
- 4 trojúhelníčky taveného sýru Lipno
- hrst špenátu
- 100 g sušených rajčat
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu. Poté je slijeme a necháme stranou.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Restujeme ji, dokud nezesklovatí, a poté přidáme prolisované stroužky česneku, které také krátce orestujeme.
K cibuli a česneku vmícháme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko a vývar, aby se nevytvořily hrudky.
Do omáčky rozdrobíme jednu Jihočeskou nivu a přidáme tavené sýry. Mícháme, dokud se sýry zcela nerozpustí.
Nakonec do omáčky vmícháme hrst čerstvého špenátu a sušená rajčata nakrájená na menší kousky. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Uvařené těstoviny přidáme do omáčky, promícháme a můžeme podávat posypané rozdrobenou druhou Jihočeskou nivou.
Podobné recepty
Tortilla s Jihočeským syrečkem
Ingredience 2 vajíčka 1 lžíce másla 1 tortilla pár listů baby špenátu 30 g šunky 4 olivy 3 cherry rajčátka ½ Jihočeského syrečku
Syrečkový tatarák s dresinkem z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 1 chilli paprička ½ červené cibule 2 lžíce piva 3 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce Jihočeské tradiční zakysané smetany 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička worchesteru ředkvičky ½ lžičky sladké papriky sůl pepř ½ lžičky kmínu česnek chléb olej
Karamelizované tyčinky z toastového chleba se skořicí a sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (2 porce) 8 plátků toastového chleba 2 sladké pomazánky Lipánek špetka skořice 50 g Jihočeského másla 50 g třtinového cukru 30 g medu špetka soli 1 hruška čerstvá máta
Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví
Ingredience (2 porce) 2 balení Lipánka Zlaťáčka 2 kuřecí prsa 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky ½ l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 2 lžíce čerstvé Jihočeské smetany špetka muškátového oříšku hrst baby mrkve hrst hrášku hrst kukuřice hrst nakrájené pažitky sůl pepř 1 lžíce oleje
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Mini cheesecake s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (4 porce) 120 g sušenek (Lotus, BeBe apod.) bílek ze 2 vajíček 180 g tvarohového Lipánka 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany 2 lžíce medu 2 lžíce strouhaného kokosu 1 lžíce kukuřičného škrobu ½ tabulky bílé čokolády na ozdobu ovoce a máta na ozdobu
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Grilovaný pórek s omáčkou z Jihočeského žervé, vajíček, hořčice a nakládaných okurek
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského žervé 4 vejce 50 g kapar 50 g nakládaných okurek 10 g petrželky + na ozdobu 10 g pažitky 10 g estragonu 2 lžíce majonézy 2 pórky 1 lžíce olivového oleje sůl pepř pár větviček tymiánu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...