myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem

Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce cukru
  • 175 ml vlažného Jihočeského mléka
  • 85 g Jihočeského másla
  • 1 citron
  • 2 balení tvarohového Lipánka
  • čerstvé jahody

Návod na přípravu

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme pokrájené Jihočeské máslo a zpracujeme drobenku. Jihočeské mléko ohřejeme a vmícháme lžičku citronové šťávy. Vlijeme do drobenky a promícháme. Vznikne lehce lepivé těsto, které dáme na pomoučený vál a propracujeme tak, aby se z něj dalo tvarovat. Těsto roztáhneme na zhruba 3 cm silný plát a vykrajujeme kolečka. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáta troubě při 200 °C cca 10 minut. Mezitím si připravíme polevu. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle. Do misky vymačkáme asi jednu lžičku citronové šťávy a přisypeme moučkový cukr. Šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vychladlé koláčky rozkrojíme a potřeme tvarohovým Lipánkem, ozdobíme jahodami a přiklopíme druhou částí koláčku. Pokapeme citronovou polevou a posypeme citronovou kůrou.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk