Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Ingredience
Korpus:
- 150 g mandlové mouky
- 60 g kokosové mouky
- 6 vajec velikost L
- 1 čajová lžička vinného kamene
- 600 g špenátového pyré (může být i čerstvý)
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 PL erytritol nebo dle svých stravovacích zvyklostí
Krém:
- 200 g mascarpone
- 135 g Jihočeský tvaroh & jogurt bílý (nebo jaký máte rádi)
- 100 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
- 1 polévková lžíce erytritol
- mražené nebo čerstvé maliny dle chuti (kdo co má rád)
Návod na přípravu
Mražený špenát nechte rozmrznout a přes sítko z něj vymačkejte vodu. Když máte špenát čerstvý, tak ho spařte, rozmixujeme a postupujeme stejným způsobem jako u zmraženého. Bílky vyšlehejte s erytritolem a jednou čajovou lžičkou citronové šťávy do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte do pěny, přidejte špenát a zašlehejte obě vaječné směsi. Poté jemně spojte a po částech přidejte obě mouky s vinným kamenem. Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut. Upečené těsto nechte vychladnout. Vykrajujte stejně velká kolečka a zbytek rozdrobte na krém. Následně dejte všechny suroviny do šlehače a vyšlehejte v hladký krém.
Dortíky sestavte vrstvením korpusu a krému. Poslední vrstva je korpus lehce potřený krémem, ozdobený drobečky korpusu a čerstvým ovocem. Můžete se do nich pustit hned nebo nechat uležet v ledničce.
Podívejte se na další báječné výtvory naší kolegyně na Facebooku Nakousnutá bábovka. Malý TIP na závěr, i její makronky jsou naprosto božské :).
Podobné recepty

Tvarohoví šneci s jablečnou náplní
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 sušené droždí 100 ml vlažného Jihočeského mléka 2 Lipánky vanilkové 50 g cukru 2 žloutky špetka soli špetka muškátového oříšku Náplň: 4 střední jablka 90 g cukru 50 g rozinek 1 lžička skořice

Kávové bábovky s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy
Ingredience (8 porcí) 200 g krystalového cukru 130 ml rostlinného oleje 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu 250 g hladké mouky špetka soli 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody 180 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy 120 ml horké kávy

Tartaletky s tvarohovým krémem
Ingredience (8 porcí) 50 g hořké čokolády + na ozdobu 60 g kokosového oleje 200 g jemných ovesných vloček 70 g mandlí 6 datlí kůra z 1 citronu 5 lžic datlového sirupu Jihočeské máslo na vymazání formiček 120 g Jihočeského tvarohu 200 g tradičního Lipánka 3 lžíce citronové šťávy ovoce a máta na ozdobu

Nadýchané lívance s krémem ze sladkého mlíčka Lipánek a ovocem
Ingredience (2 porce): Těsto: 200 g hladké mouky 30 g cukru 12 g kypřicího prášku 6 g soli 240 g sladkého mlíčka Lipánek 2 vejce 60 g rozpuštěného Jihočeského másla ovoce a med na ozdobu olej na smažení Krém: 1 sladké mlíčko Lipánek 3 žloutky 1 lžíce cukru 1 lžička studeného Jihočeského másla

Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce): 200 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 230 g Jihočeského mléka 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krystal Ovocný rozvar: 150 g mraženého lesního ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu 2 lžíce cukru (nebo dle chuti) Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců

Brownies podle Anežky Š.
Ingredience (8–10 porcí) 200 g cukru (je-li k dispozici třtinový, použijeme ⅓ třtinového a ⅔ bílého; není-li k dispozici třtinový, použijeme bílý cukr) 4 vejce 2 tabulky hořké čokolády (200 g, ideálně se 70 % kakaa) 70 g Jihočeského másla 90 g hladké mouky 20 g holandského kakaa

Pečená jablka na listovém těstě s tradičním Lipánkem, Jihočeským tvarohem, ořechy a slaným karamelem
Ingredience 2 balení tradičního Lipánka 1 Jihočeský tvaroh 1 žloutek 3 jablka 100 g cukru 60 ml čerstvé Jihočeské smetany 40 g Jihočeského másla špetka soli 1 balení listového těsta hrst oblíbených ořechů

Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými ořechy
Ingredience (4 porce) 2 ks Lipánka vanilkového 140 g Jihočeské smetany 2 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti) piškoty 2 jablka ½lžičky skořice Na čokoládovou polevu: 100 g hořké čokolády 50 ml Jihočeské smetany Na karamelizované ořechy: 50 g cukru krupice 1 lžíce Jihočeského másla 100 g ořechů
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...