Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Ingredience
Korpus:
- 150 g mandlové mouky
- 60 g kokosové mouky
- 6 vajec velikost L
- 1 čajová lžička vinného kamene
- 600 g špenátového pyré (může být i čerstvý)
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 PL erytritol nebo dle svých stravovacích zvyklostí
Krém:
- 200 g mascarpone
- 135 g Jihočeský tvaroh & jogurt bílý (nebo jaký máte rádi)
- 100 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
- 1 polévková lžíce erytritol
- mražené nebo čerstvé maliny dle chuti (kdo co má rád)
Návod na přípravu
Mražený špenát nechte rozmrznout a přes sítko z něj vymačkejte vodu. Když máte špenát čerstvý, tak ho spařte, rozmixujeme a postupujeme stejným způsobem jako u zmraženého. Bílky vyšlehejte s erytritolem a jednou čajovou lžičkou citronové šťávy do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte do pěny, přidejte špenát a zašlehejte obě vaječné směsi. Poté jemně spojte a po částech přidejte obě mouky s vinným kamenem. Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut. Upečené těsto nechte vychladnout. Vykrajujte stejně velká kolečka a zbytek rozdrobte na krém. Následně dejte všechny suroviny do šlehače a vyšlehejte v hladký krém.
Dortíky sestavte vrstvením korpusu a krému. Poslední vrstva je korpus lehce potřený krémem, ozdobený drobečky korpusu a čerstvým ovocem. Můžete se do nich pustit hned nebo nechat uležet v ledničce.
Podívejte se na další báječné výtvory naší kolegyně na Facebooku Nakousnutá bábovka. Malý TIP na závěr, i její makronky jsou naprosto božské :).
Podobné recepty

Vanilkové cupcakes
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 80 g cukru 1 lžíce medu 2 vejce pokojové teploty 100 g vanilkové pomazánky Lipánek 100 ml Jihočeského mléka 60 g Jihočeského másla kůra z 1 bio citronu Krém 2 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Sladká roláda s krémem z tvarohového Lipánka a ovocem
Ingredience (6 porcí) 2 kelímky tvarohového Lipánka 250 ml čerstvé Jihočeské smetany 4 vejce 150 g hladké mouky 130 g cukru 1 vanička čerstvých jahod máta na ozdobu borůvky na ozdobu 1 lžíce moučkového cukru + na ozdobu 2 špetky soli ½ lžičky kypřicího prášku 2 lžíce čerstvého Jihočeského plnotučného mléka 3 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička bílého vinného octa 1 lžička vanilkového extraktu

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy

Sladké knedlíčky z Jihočeského Nature bílého jogurtu s jahodami a mákem
Ingredience (2 porce) 250 g Jihočeského Nature bílého jogurtu + na ozdobu 450 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 vejce 50 g Jihočeského másla 2 lžíce máku 1 lžička cukru 1 lžíce moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru špetka soli 1 pytlík mražených jahod šťáva z půlky citronu čerstvé jahody na ozdobu máta na ozdobu

Tvarohoví šneci s jablečnou náplní
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 sušené droždí 100 ml vlažného Jihočeského mléka 2 Lipánky vanilkové 50 g cukru 2 žloutky špetka soli špetka muškátového oříšku Náplň: 4 střední jablka 90 g cukru 50 g rozinek 1 lžička skořice
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...