myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Mechové dortíky

1 hodina

náročnost:

přehled receptů

Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...

Ingredience

Korpus:

  • 150 g mandlové mouky
  • 60 g kokosové mouky
  • 6 vajec velikost L
  • 1 čajová lžička vinného kamene
  • 600 g špenátového pyré (může být i čerstvý)
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 1 PL erytritol nebo dle svých stravovacích zvyklostí

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 135 g Jihočeský tvaroh & jogurt bílý (nebo jaký máte rádi)
  • 100 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
  • 1 polévková lžíce erytritol
  • mražené nebo čerstvé maliny dle chuti (kdo co má rád)

 

Návod na přípravu

Mražený špenát nechte rozmrznout a přes sítko z něj vymačkejte vodu. Když máte špenát čerstvý, tak ho spařte, rozmixujeme a postupujeme stejným způsobem jako u zmraženého. Bílky vyšlehejte s erytritolem a jednou čajovou lžičkou citronové šťávy do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte do pěny, přidejte špenát a zašlehejte obě vaječné směsi. Poté jemně spojte a po částech přidejte obě mouky s vinným kamenem. Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut. Upečené těsto nechte vychladnout. Vykrajujte stejně velká kolečka a zbytek rozdrobte na krém. Následně dejte všechny suroviny do šlehače a vyšlehejte v hladký krém.
Dortíky sestavte vrstvením korpusu a krému. Poslední vrstva je korpus lehce potřený krémem, ozdobený drobečky korpusu a čerstvým ovocem. Můžete se do nich pustit hned nebo nechat uležet v ledničce.

Podívejte se na další báječné výtvory naší kolegyně na Facebooku Nakousnutá bábovka. Malý TIP na závěr, i její makronky jsou naprosto božské :).

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk