Odlehčená fritatta
Tato forma odlehčené vaječné omelety vás určitě dostane. Dvě balení Jihočeského cottage, bílý jogurt Nature a Tylžský sýr jí dodají tu správnou chuť. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Tak moc je dobrá!
Ingredience
pro 4 osoby
- 3 střední brambory
- 1 růžice brokolice + kmín a sůl na vaření
- 1 červená paprika
- ½ střední červené cibule nakrájená na drobné kostičky
- 4 střední vejce
- 2 balení Jihočeského Cottage bez laktózy
- 1 balení bílého jogurtu Nature bez laktózy
- 200 g šunky nevyšší kvality nakrájené na kostičky
- 200 g strouhaného sýra z Tylžského bochníku 48% s nízkým obsahem laktózy (nebo tvrdého bezlaktózového sýra)
- sůl, čerstvý mletý pepř, muškátový oříšek dle chuti
- 1 pol. lžíce řepkového oleje
- skleněná mísa o průměru cca 28 cm
Návod na přípravu
Zeleninu omyjeme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5centimetrové plátky, červenou papriku na drobné kousky.
V misce smícháme jogurt, vejce, cottage sýry, polovinu strouhaného sýra, koření a sůl.
Na lžíci oleje osmažíme cibuli, šunku a papriku. Necháme vychladnout.
Brokolici a brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu do poloměkka (cca 10 minut). Poté přelijeme ledovou vodou, aby brokolice neztratila barvu. Necháme vychladnout.
Na dno mísy rozvrstvíme plátky brambor a brokolici, přidáme šunku s paprikou a cibulí a přelijeme prošlehanou směsí vajec, sýra a koření. Lehce sklepeme, aby se vše promíchalo. Navrch rozprostřeme druhou polovinu strouhaného sýra.
Pečeme na statické teplo při teplotě 230 °C do zlaté barvy (cca 10-15 minut). Servírujeme teplé, vlažné i studené.
Podávat můžete k snídani, obědu a s lehkým zeleným salátem klidně i k večeři.
Vychutnejte si i další recepty bez laktózy od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.
Podobné recepty
Obalované trojúhelníčky z Blaťáckého zlata s bramborami a tatarkou
Ingredience 3 balení Blaťáckého zlata 6 středních brambor 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 3 lžíce majonézy 1 lžíce nakrájených okurek 1 lžíce nakrájené šalotky hrst petrželky 2 hrsti pažitky 1 vejce na obalování hladká mouka na obalování strouhanka na obalování olej na smažení sůl pepř
Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience 125 g krup 150 ml vývaru 1 větší cibule 50 g sušených hub 1 stroužek česneku 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy Lipánek Zlaťáček hrst petrželky + na ozdobu hrst pažitky 1 lžička sušené majoránky špetka kmínu sůl pepř
Brambory plněné lososem, sýrem Lipánek 48 % a špenátem
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 48 % 5 větších brambor 200 g lososa 2 hrsti baby špenátu 200 ml čerstvé Jihočeské smetany špetka muškátového oříšku 2 lžíce Jihočeského másla + na pečení 3 lžíce olivového oleje 2 žloutky sůl pepř hrst pažitky 5 větviček tymiánu hrubozrnná hořčice + nakládaná červená cibule
Silvestrovské pomazánky
Ingredience Pomazánka s pečeným česnekem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 2 paličky česneku 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy ½ lžičky sušeného rozmarýnu sůl, pepř dle chuti Pomazánka s uzeným lososem a koprem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 100 g uzeného lososa 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany 1 lžíce citronové šťávy hrst čerstvého nasekaného kopru ½ lžičky mleté uzené papriky sůl, pepř dle chuti Pomazánka s červenou řepou a mrkví 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 menší řepa 2 menší mrkve nebo jedna velká 2 lžíce majonézy nasekaná petržel sůl, pepř dle chuti
Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti
Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí) Těsto: 220 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli Náplň: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn) 1 velká cibule 2 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce třtinového cukru Madeland 2 hrušky sůl, pepř
Musaka se sýrovým bešamelem
Ingredience (6 porcí) Lipánek tavený sýr 2 menší lilky 5 brambor (cca 500 g) sůl 4 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku ½ lžičky skořice tymián, oregano, bobkový list, muškátový oříšek 500 g hovězího nebo jehněčího mletého masa 1 dl červeného vína 400 g rajčat v plechovce 90 g Jihočeského másla 70 g hladké mouky 600 ml Jihočeského mléka
Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí) 200 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce studené vody špetka soli 2 Lipánky tvarohové 3–4 hrušky karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...