High protein quesadilla
Ingredience (2 porce):
- 1 balení sýru High protein Madeland
- 2 tortilly
- 2 lžíce olivového oleje
- kuřecí prsa
- grilovací koření
- červená cibulka
- ½ papriky
- 100 g cherry rajčat
- sůl, pepř
Dip:
- Jihočeský jogurt Nature
- limetka
- stroužek česneku
- sůl
Návod na přípravu
Nejdříve si připravíme dip. Do misky dáme jogurt, přidáme šťávu z limetky, prolisovaný stroužek česneku a špetku soli. Vše dobře promícháme a necháme odležet v lednici.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme dozlatova. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli a papriku na kostičky. K opečenému masu přidáme zeleninu, a ještě krátce restujeme, aby změkla, ale zůstala mírně křupavá.
Na suchou pánev položíme tortillu a poklademe ji čtyřmi plátky sýra High protein Madeland. Přidáme připravenou směs masa a zeleniny a rovnoměrně ji rozprostřeme. Přidáme na kolečka nakrájená cherry rajčata, lžíci dipu a tortillu přeložíme napůl. Opečeme ji z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí a tortilla nezezlátne.
Hotovou quesadillu rozkrojíme a ihned podáváme.
Podobné recepty

Sendvič plný bílkovin se sýrem Eidam PRO
Ingredience (2 porce): 4 plátky kváskového chleba 1 balení High protein Eidam PRO rajče okurka salát mrkev avokádo červená cibule pórek (cca 5 cm) bazalkové pesto 1 balení Jihočeského žervé 1 lžička dijonské hořčice citron sůl

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř

Pečené goudové hranolky s jemným sýrovým dipem
Ingredience (2 porce): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 1 balení jemného sýru Lipánek ½ lžičky sladké papriky sůl, pepř Dip: 50 ml Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml Jihočeského mléka 1 balení jemného sýru Lipánek 1 lžička kukuřičného škrobu sůl

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření

Salát s Jihočeskou nivou, hruškou, krutony, cherry rajčaty, cibulkou a nivovým dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 2 hrušky 4 plátky toustového chleba 1 červená cibule hrst cherry rajčat 200 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžička majonézy 1 lžička Jihočeské zakysané smetany hrst pažitky nakrájené najemno salát little gem

Zapečené jednohubky s Blaťáckým zlatem, hruškami, Jihočeským žervé a karamelizovanou cibulkou
Ingredience (2 porce) 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 1 balení Jihočeského žervé 2 hrušky 3 cibule 1 lžička cukru 1 lžíce bílého vinného octa pár větviček tymiánu Jihočeské máslo na potírání 1 lžíce oleje sůl pepř

Nadýchané lívance s krémem ze sladkého mlíčka Lipánek a ovocem
Ingredience (2 porce): Těsto: 200 g hladké mouky 30 g cukru 12 g kypřicího prášku 6 g soli 240 g sladkého mlíčka Lipánek 2 vejce 60 g rozpuštěného Jihočeského másla ovoce a med na ozdobu olej na smažení Krém: 1 sladké mlíčko Lipánek 3 žloutky 1 lžíce cukru 1 lžička studeného Jihočeského másla

Bramborová placka se sýrem Lipánek Zlaťáček, šunkou a opečenou zeleninou
Ingredience: 1 balení sýru Lipánek Zlaťáček 4 větší brambory 2 barevné papriky hrst baby špenátu 1 jarní cibulka ½ pórku 1 balení šunky pár větviček tymiánu sůl pepř olivový olej na zakapani 1 lžička oleje
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...