myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Opečené bramborové šišky s mákem a s krémem z vanilkového Lipánka

Opečené bramborové šišky s mákem a s krémem z vanilkového Lipánka

Ingredience (2 porce)

  • 400 g brambor
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 220 g hrubé mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 0,5 lžíce máku
  • 50 g Jihočeského másla
  • 2 balení tradičního Lipánka
  • 100 g mražených borůvek nebo lesní směsi
  • 0,5 lžíce citronové šťávy
  • 1,5 lžíce moučkového cukru
  • kůra z půlky citronu
     

Návod na přípravu

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, zasypeme moukou, osolíme, přidáme vejce a zpracujeme v bramborové těsto. Z těsta vyválíme dlouhé válečky, ze kterých krájíme proužky a tvarujeme šišky. Vhodíme do vroucí vody a vaříme cca 4 minuty. Mák smícháme s moučkovým cukrem. Mražené ovoce rozmrazíme a smícháme s tradičním Lipánkem, dochutíme moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Šišky posypeme mákem a přelijeme krémem a rozpuštěným Jihočeským máslem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk