Palačinková omeleta s tvarohovým Lipánkem
Nechce se vám dělat jedna palačinka po druhé a stát nad plotnou než je všechny uděláte? Máme pro vás tip na skvělý recept.
Ingredience
- 3 vejce
- 2/3 hrnku Jihočeského mléka
- 2/3 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- 1 lžíce amaretta
- 260 g tvarohového Lipánka
- čerstvé ovoce (jahody, maliny…)
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžička mandlového extraktu
- 1 hrst mandlových plátků
Návod na přípravu
Troubu předehřejeme na 220 °C. Pánev vhodnou do trouby (nebo malou zapékací mísu) necháme v troubě nahřát. Vejce, Jihočeské mléko, hladkou mouku, cukr, sůl, amaretto a mandlový extrakt mixujeme cca 2 minuty. Do nahřáté pánve vhodíme Jihočeské máslo a necháme rozehřát. Poté vlijeme těsto, posypeme mandlovými plátky a pečeme cca 20 minut. Čerstvé ovoce opláchneme a nakrájíme. Omeletu podáváme potřenou tvarohovým Lipánkem a posypanou čerstvým ovocem.
Podobné recepty
Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí) Těsto: 220 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli Náplň: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn) 1 velká cibule 2 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce třtinového cukru Madeland 2 hrušky sůl, pepř
Musaka se sýrovým bešamelem
Ingredience (6 porcí) Lipánek tavený sýr 2 menší lilky 5 brambor (cca 500 g) sůl 4 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku ½ lžičky skořice tymián, oregano, bobkový list, muškátový oříšek 500 g hovězího nebo jehněčího mletého masa 1 dl červeného vína 400 g rajčat v plechovce 90 g Jihočeského másla 70 g hladké mouky 600 ml Jihočeského mléka
Kořeněné dýňové latte
Ingredience (1 porce) 3 lžíce dýňového pyré ½ lžičky mleté skořice ½ lžičky sušeného mletého zázvoru ½ lžičky perníkového koření 1 lžička cukru (volitelné) 1 dvojité espresso 150 ml Jihočeského plnotučného mléka 30 ml Jihočeské smetany ke šlehání
Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí) 200 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce studené vody špetka soli 2 Lipánky tvarohové 3–4 hrušky karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik
Ingredience 500 g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21 g droždí 15 g soli 40 g olivového oleje 1 balení Tylžského sýra 1 balení vepřové šunky 1 lžička sladké papriky 1 lžička sušeného česneku 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 červená paprika sůl pepř 2 rajčata ledový salát
Pizza fritta s pórkem, Jihočeským žervé a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 370 g hladké mouky 240 ml vody 1,5 lžičky sušeného droždí 1 lžička cukru ½ lžičky soli 2 pórky 1 hrst vlašských ořechů 2 balení Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 lžíce olivového oleje olej na smažení
Brambory s Jihočeským tvarohem bez laktózy, jarní cibulkou a tuňákem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského tvarohu bez laktózy 1 hrst jarní cibulky 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky ½ lžičky sušeného česneku ½ lžičky sušené cibule ½ lžičky citronové šťávy 1 konzerva tuňáka 500 g grenaille brambor sůl pepř 1 lžička olivového oleje hrubozrnná hořčice na ozdobu
Jablečný crumble s krémem z tradičního Lipánka
Ingredience (1 malá forma) 2 balení tradičního Lipánka 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžička moučkového cukru 150 g Jihočeského másla 5–6 jablek 1 lžička mleté skořice 1 lžíce vanilkové pasty 80 g cukru 80 g hladké mouky 100 g ovesných vloček 2 špetky soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...