Pohankové galettes se sýrem Lipno
Vydatná snídaně, svačinka nebo lehký oběd či večeře? Tento recept bude pro vás ideální.
Ingredience (na 6 porcí)
- 100 g pohankové mouky
- 300 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- 40 g Jihočeského másla + na smažení
- Plátkový sýr Lipánek
Náplň
- 5 plátků šunky dle výběru
- 6 vajec
- 6 trojúhelníčků sýru Lipno
Návod na přípravu
V míse smícháme mouku, vejce, sůl a trvanlivé Jihočeské mléko. Necháme v lednici chvíli odpočinout. Poté do těsta přimícháme rozehřáté Jihočeské máslo. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo, vlijeme malou naběračku těsta a ihned do palačinky rozklepneme jedno vejce. Bílek posypeme šunkou a na kostičky nakrájeným sýrem Lipánek . Přeložíme opatrně okraje přes bílek, až vznikne čtvercový tvar palačinky, a opékáme do zhnědnutí.
Podobné recepty
Vánoční slané sušenky s Jihočeskou nivou 60 %, vlašskými ořechy a bylinkami
Ingredience 150 g Jihočeského másla 110 g Jihočeské nivy 60 % 2 vejce + 1 na potření 250 g hladké mouky 10 g cukru rozmarýn + tymián 1 lžička prášku do pečiva špetka sušené cibule ½ lžičky drceného kmínu čerstvě mletý pepř špetka soli vlašské ořechy na posypáni
Obalované trojúhelníčky z Blaťáckého zlata s bramborami a tatarkou
Ingredience 3 balení Blaťáckého zlata 6 středních brambor 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 3 lžíce majonézy 1 lžíce nakrájených okurek 1 lžíce nakrájené šalotky hrst petrželky 2 hrsti pažitky 1 vejce na obalování hladká mouka na obalování strouhanka na obalování olej na smažení sůl pepř
Domácí vaječný likér s čerstvou Jihočeskou smetanou
Ingredience (na 1,2 litru) 3 žloutky 100 g cukru moučka 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 500 ml rumu ½ vanilkového lusku
Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience 125 g krup 150 ml vývaru 1 větší cibule 50 g sušených hub 1 stroužek česneku 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy Lipánek Zlaťáček hrst petrželky + na ozdobu hrst pažitky 1 lžička sušené majoránky špetka kmínu sůl pepř
Brambory plněné lososem, sýrem Lipánek 48 % a špenátem
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 48 % 5 větších brambor 200 g lososa 2 hrsti baby špenátu 200 ml čerstvé Jihočeské smetany špetka muškátového oříšku 2 lžíce Jihočeského másla + na pečení 3 lžíce olivového oleje 2 žloutky sůl pepř hrst pažitky 5 větviček tymiánu hrubozrnná hořčice + nakládaná červená cibule
Domácí vánočka s tvarohovým Lipánkem
Ingredience Na těsto: 1 tvarohový Lipánek 500 g hladké mouky 115 g cukru krupice 2 špetky soli 16 g čerstvého droždí 160 g čerstvého Jihočeského mléka 3 žloutky kůra z 1 citronu 30 g rumu 15 g vanilkové pasty nebo extraktu 115 g změklého Jihočeského másla 100 g rozinek v rumu Na ozdobu: 1 tvarohový Lipánek 1 vejce na potření 50 g plátků mandlí hrušky na ozdobu
Silvestrovské pomazánky
Ingredience Pomazánka s pečeným česnekem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 2 paličky česneku 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy ½ lžičky sušeného rozmarýnu sůl, pepř dle chuti Pomazánka s uzeným lososem a koprem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 100 g uzeného lososa 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany 1 lžíce citronové šťávy hrst čerstvého nasekaného kopru ½ lžičky mleté uzené papriky sůl, pepř dle chuti Pomazánka s červenou řepou a mrkví 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 menší řepa 2 menší mrkve nebo jedna velká 2 lžíce majonézy nasekaná petržel sůl, pepř dle chuti
Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...