Pomazánka se sýrem Lipno a sušenými rajčaty
Ingredience na 4 porce
- 1 balení sýru Jihočeské Lipno extra smetanové 140 g
- 50 g piniových oříšků
- 6 celých sušených rajčat + 4 na ozdobení
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvé bazalky
- 1 lžička olivového oleje
- 1 větší bageta
Návod na přípravu
Piniové oříšky lehce opražíme a poté rozmixujeme společně se sýrem Lipno, česnekem, sušenými rajčaty, bazalkou a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem. Bagetu rozkrájíme a natřeme hotovou pomazánkou. Ozdobíme pokrájenými sušenými rajčaty.
Podobné recepty
Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik
Ingredience 500 g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21 g droždí 15 g soli 40 g olivového oleje 1 balení Tylžského sýra 1 balení vepřové šunky 1 lžička sladké papriky 1 lžička sušeného česneku 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 červená paprika sůl pepř 2 rajčata ledový salát
Bylinková pomazánka s taveným sýrem Lipánek, sušenými rajčaty a nakládanými cibulkami
Ingredience 5 trojúhelníčků taveného sýra Lipánek 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky + na ozdobu 2 lžíce sušených rajčat špetka uzené papriky špetka sušeného česneku špetka sušené cibule 1 lžíce nakládaných cibulek + na ozdobu sůl pepř ciabatta
Dipy ke grilování z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience Pikantní paprikový: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 chilli paprička 1 lžička sušeného česneku 1 lžička sladké papriky sůl, pepř Česnekový s bylinkami: 1 Jihočeská zakysaná smetana 2 stroužky česneku hrst čerstvých bylinek 1 lžíce majonézy sůl, pepř Koprový s citronem: 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvého kopru ½ citronu 1 lžička plnotučné hořčice sůl, pepř
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)
Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek
Bramborový salát s Jihočeskou nivou Premium
Nejen na Vánoce si jistě rádi vychutnáte bramborový salát. Milovníkům nivy přinášíme tento nevšední recept.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...