Silvestrovské pomazánky
Ingredience
Pomazánka s pečeným česnekem
- 1 Jihočeské pomazánkové tradiční
- 2 paličky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky sušeného rozmarýnu
- sůl, pepř dle chuti
Pomazánka s uzeným lososem a koprem
- 1 Jihočeské pomazánkové tradiční
- 100 g uzeného lososa
- 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany
- 1 lžíce citronové šťávy
- hrst čerstvého nasekaného kopru
- ½ lžičky mleté uzené papriky
- sůl, pepř dle chuti
Pomazánka s červenou řepou a mrkví
- 1 Jihočeské pomazánkové tradiční
- 1 menší řepa
- 2 menší mrkve nebo jedna velká
- 2 lžíce majonézy
- nasekaná petržel
- sůl, pepř dle chuti
Návod na přípravu
Pomazánka s pečeným česnekem
Troubu předehřejeme na 180 °C. Česnek necháme ve slupce a seřízneme mu špičku. Zakápneme ho lžící olivového oleje, zabalíme ho do alobalu a pečeme v troubě asi 30 minut, dokud není česnek měkký a zlatavý. Česnek necháme vychladnout, poté ho vytlačíme z paliček a rozetřeme nožem na pastu.
V míse smícháme pomazánkové tradiční, česnek, 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, aby vznikla hladká pomazánka.
Pomazánka s uzeným lososem a koprem
Uzeného lososa nakrájíme na malé kousky. V míse smícháme pomazánkové tradiční, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, nasekaný kopr, uzenou papriku, sůl a pepř. Přidáme připraveného lososa a vše důkladně promícháme.
Pomazánka s červenou řepou a mrkví
Řepu i mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. V míse smícháme pomazánkové tradiční, řepu, mrkev a majonézu. Přidáme nasekanou petržel, sůl a pepř podle chuti. Vše promícháme, aby se ingredience propojily.
Podobné recepty
Zapečené croissanty s Moravským bochníkem
Ingredience (4 porce): 6 croissantů plnotučná hořčice 150 g šunky 2 balení sýru Moravský bochník 50 ml Jihočeské smetany 50 ml Jihočeského mléka čerstvý tymián muškátový oříšek vejce na potření
Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce): 200 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 230 g Jihočeského mléka 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krystal Ovocný rozvar: 150 g mraženého lesního ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu 2 lžíce cukru (nebo dle chuti) Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců
Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience (8 porcí): 200 g špenátu 100 g Jihočeského tvarohu 1 stroužek česneku 3 bílky 3 lžíce hladké mouky muškátový oříšek sůl, pepř Náplň: 1 sýr Lipánek Zlaťáček 2 balení Jihočeského žervé 100 g sušených rajčat sušené oregano sůl, pepř
Brownies podle Anežky Š.
Ingredience (8–10 porcí) 200 g cukru (je-li k dispozici třtinový, použijeme ⅓ třtinového a ⅔ bílého; není-li k dispozici třtinový, použijeme bílý cukr) 4 vejce 2 tabulky hořké čokolády (200 g, ideálně se 70 % kakaa) 70 g Jihočeského másla 90 g hladké mouky 20 g holandského kakaa
Bramborák se šalotkou, Romadurem, houbami, nakládanou cibulkou a špekem
Ingredience (2 porce) 1 sýr Romadur 3 větší brambory 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 1 lžička sušené majoránky 2 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 2 stroužky česneku 2 šalotky 8 žampionů 100 g slaniny nakládané stříbrné cibulky na ozdobu sůl pepř olej na smažení 1 lžička Jihočeského másla hrubozrnná hořčice na ozdobu petržel na ozdobu
Teplý salát se Sýrem na pánev, růžičkovou kapustou, šalotkou, lilkem, bramborami a hořčičným dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 10 ks růžičkové kapusty 6 malých brambor 1 lilek 3 šalotky 1 lžíce hrubozrnné hořčice 1 lžička dijonské hořčice 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy špetka sušeného česneku 4 lžíce olivového oleje olivový olej na restování sůl pepř
Těstoviny s paprikovo-sýrovou omáčkou z Jihočeského Lipna, sušenými rajčaty a chipsy z pancetty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského Lipna 200 g těstovin 1 lžička mouky 1 lžíce Jihočeského másla 1 hrnek vývaru 1 hrnek čerstvé Jihočeské smetany 2 špetky mleté papriky 3 lžíce na proužky nakrájených sušených rajčat 80 g panchetty nakrájené na tenké plátky sůl pepř větvička tymiánu
Pečená jablka na listovém těstě s tradičním Lipánkem, Jihočeským tvarohem, ořechy a slaným karamelem
Ingredience 2 balení tradičního Lipánka 1 Jihočeský tvaroh 1 žloutek 3 jablka 100 g cukru 60 ml čerstvé Jihočeské smetany 40 g Jihočeského másla špetka soli 1 balení listového těsta hrst oblíbených ořechů
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...