myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Portobello hamburger s Jihočeskou nivou

30 minut

náročnost:

přehled receptů

Portobello hamburger s Jihočeskou nivou

Ingredience (4 porce)

  • 1× Jihočeská niva 60 %
  • 4 hamburgerové housky
  • 4 žampiony portobello
  • 1 lžíce olivového oleje
  • salát
  • rajče
  • 2 cibule
  • 1 lžíce Jihočeského másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 kyselé okurky
  • 1/2 mleté papriky
  • sůl, pepř
     

Návod na přípravu

Cibule nakrájíme na kolečka a opečeme na másle do zlatova. K cibuli přidáme cukr a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Cibuli necháme vychladnout.
Žampiony očistíme, seřízneme nožičku, pokapeme olivovým olejem a vydatně je zasypeme Jihočeskou nivou. Dáme je péct do předehřáté trouby na 190 stupňů asi 15 minut.

Než se žampiony zapečou, připravíme si dip z majonézy, kečupu, sušené papriky a nadrobno nakrájené kyselé okurky. Dochutíme solí a pepřem.

Hamburgerové housky podélně rozkrojíme a vnitřní strany housky opečeme na pánvi. Na spodní část housky dáme připraveny dip, salát, rajče, zapečené portobello s Jihočeskou nivou, zkaramelizovanou cibulku a přiklopíme horní houskou.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk