Roláda z mletého masa se sýrem Primator od Madety, špenátem a slaninou
Ingredience (4 porce)
- 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového masa)
- ½ vaničky špenátu
- 1 balení sýru Primator od Madety
- 1 balení slaniny
- 5 vajec
- 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 2 hrsti strouhanky
- 150 g Jihočeského másla + 1 lžíce
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 1 kg brambor
- 300 ml čerstvého Jihočeského plnotučného mléka
- 1 hrst pažitky
- 2 lžíce majonézy
- šťáva z půlky citronu
Návod na přípravu
Mleté maso okořeníme, zalijeme čerstvou Jihočeskou smetanou, přidáme 1 vejce, strouhanku, promícháme a necháme alespoň hodinku odležet v lednici. Na jedné lžíci Jihočeského másla připravíme míchaná vejce, která osolíme a opepříme. Pečicí papír vložíme na plech a pokapeme vodou. Na takto připravený pečicí papír rozprostřeme rovnoměrně mleté maso, poklademe slaninou, vejci, sýrem Primator od Madety a špenátem. Zarolujeme a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C cca 40 minut. Během pečení potíráme vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření vyšleháme s rozehřátým čerstvým Jihočeským mlékem a Jihočeským máslem. Přidáme pažitku a osolíme.
Roládu podáváme s bramborovou kaší a majonézou smíchanou s citronovou šťávou.
Tento recept je vhodný dokonce i pro celiaky. Upravenou verzi receptu najdete zde.
Podobné recepty

Proteinové vaječné muffiny
Ingredience (12 kusů) 6 vajec 1 kus High protein přírodní zrající sýr 100 ml Jihočeského mléka nasekaný kopr 100 g slaniny hrst baby špenátu 1 paprika 100 g cherry rajčat špetka soli

Cottage pizza plná bílkovin
Ingredience 1 High protein cottage natur 1 vejce 100 g hladké mouky sůl Na dokončení 100 g High protein Eidam PRO rajčatové sugo 50 g šunky rajče kousek papriky olivy sýr rukola na ozdobu

Cottage protein bowl
Ingredience High protein cottage natur okurka rajče cherry rajčátka uzený losos kousek avokáda 1 lžíce olivového oleje piniové oříšky nasekaný kopr sezamová semínka sůl, pepř

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy

Sladké knedlíčky z Jihočeského Nature bílého jogurtu s jahodami a mákem
Ingredience (2 porce) 250 g Jihočeského Nature bílého jogurtu + na ozdobu 450 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 vejce 50 g Jihočeského másla 2 lžíce máku 1 lžička cukru 1 lžíce moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru špetka soli 1 pytlík mražených jahod šťáva z půlky citronu čerstvé jahody na ozdobu máta na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...