Salát s grilovaným Romadurem
Ingredience (na 2 porce)
- Romadur na grilovaní 2 porce
- 100 g mix listových salátů
- Cherry rajčata červená a žlutá
- Okurka
- Brusinky
- Opečený toast
- Zálivka (2 lžíce olivového oleje, 1 lžička medu, 1 lžička hořčice, 1 lžička balsamica)
Návod na přípravu
Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Připravíme si zálivku z oleje, medu, hořčice a balsamica. Podle chuti můžeme osolit a opepřit. Na talíř naskládáme nejprve saláty, pak i rajčata a okurky. Dochutíme zálivkou. Nyní připravíme grilovaný Romadur. Obalíme ho v přiloženém koření a oleji. V alobale ho opečeme na pánvi nebo grilu. Romadur dáme navrh salátu a podáváme s brusinkami a opečeným toastem či bagetkou.
Zaujal Vás recept? Ve spolupráci s námi ho vytvořila Michaela Poláková, kterou můžete sledovat na IG Michaela_foodphoto a webových stránkách www.michaelapolakova.com.
Podobné recepty
Brambory s Jihočeským tvarohem bez laktózy, jarní cibulkou a tuňákem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského tvarohu bez laktózy 1 hrst jarní cibulky 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky ½ lžičky sušeného česneku ½ lžičky sušené cibule ½ lžičky citronové šťávy 1 konzerva tuňáka 500 g grenaille brambor sůl pepř 1 lžička olivového oleje hrubozrnná hořčice na ozdobu
Dipy ke grilování z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience Pikantní paprikový: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 chilli paprička 1 lžička sušeného česneku 1 lžička sladké papriky sůl, pepř Česnekový s bylinkami: 1 Jihočeská zakysaná smetana 2 stroužky česneku hrst čerstvých bylinek 1 lžíce majonézy sůl, pepř Koprový s citronem: 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvého kopru ½ citronu 1 lžička plnotučné hořčice sůl, pepř
Grilovaný Romadur
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření K servírování: paprika cuketa lilek sůl 2 lžíce oleje
Grilovaný Romadur ve vaničce
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření alobal K servírování: mrkev okurka paprika cherry rajčata nakládané okurky, cibulky bageta
Pečené brambory s Jihočeským tvarohem a ředkvičkami
Ingredience (4 porce) 12 středních brambor 200 g slaniny 350 g Jihočeského tvarohu 200 g Jihočeské zakysané smetany 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžička dijonské hořčice sůl pepř 1 svazek ředkviček pažitka
Pečené papriky plněné balkánským sýrem
Ingredience (3 porce) 3 papriky 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce černých oliv 5 sušených rajčat 200 g balkánského sýra 180 g Jihočeského žervé hrst pažitky 1 stroužek česneku hrst petrželky hrst bazalky sůl pepř
Sezónní salát s bílým Jihočeským jogurtem Nature, tahini, krutony a křupavou slaninou
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského bílého jogurtu Nature 8 cherry rajčat 8 ks zeleného či bílého chřestu 6 ředkviček 2 little gem saláty 1 ks červené čekanky 5 plátků toastového chleba 5 plátků slaniny 1 stroužek česneku hrst koriandru lžíce tahini šťáva z jedné limetky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody
Čočkový salát s Jihočeskou nivou Fit 30%
Ingredience (2 porce) 1 × Jihočeská niva Fit 30% 1 hrneček uvařené černé čočky ½ okurky 1 paprika 100 g cherry rajčat koriandr Na zálivku: šťáva z ½ citronu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu špetka soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...