myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Sekaný máslový řízek se sýrem Lipánek 48% a bramborem

30 minut + doba pečení

náročnost:

přehled receptů

Sekaný máslový řízek se sýrem Lipánek 48% a bramborem

Ingredience (2 porce)

  • 1 balení sýru Lipánek 48%
  • 700 g mletého masa mix
  • 150 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • kůra z jednoho citronu
  • 400 g grenaille brambor
  • 1 hrst ředkviček
  • 0,5 pórku
  • 1 hrst pažitky
  • 1 lžíce Jihočeského másla
  • 1 lžíce olivového oleje
     

Návod na přípravu

Brambory uvaříme v osolené vodě. Ve větší míse smícháme maso se strouhankou, na kostičky nakrájeným sýrem Lipánek 48%, Jihočeským máslem, vejcem, čerstvou Jihočeskou smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Ze směsi vytvoříme řízky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 30– 40 minut. Uvařené brambory rozpůlíme, ředkvičky a pórek nakrájíme na větší kusy a vše orestujeme na pánvi s olivovým olejem. Hotové řízky servírujeme se zeleninou, kterou posypeme najemno nakrájenou pažitkou.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk