Smažený sýr eidam s vařeným bramborem a tatarkou
Smažený sýr je milovanou českou klasikou. S Jihočeským Eidamem a Jihočeským máslem bude nepřekonatelný.
Ingredience
- 4 plátky Jihočeského sýru Eidam 30%
- hladká mouka
- 2 vejce
- 4 lžíce Jihočeského mléka
- strouhanka
- 150 g Jihočeského másla
- brambory
- sůl
- tatarská omáčka
Návod na přípravu
Plátky Jihočeského sýru Eidam obalíme nejprve v hladké mouce a vejci smíchanými s Jihočeským mlékem, nakonec pak ve strouhance. Celý proces opakujeme. Oloupeme si brambory, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a obalený sýr z obou stran smažíme. Podáváme za tepla s uvařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty

Grilovaný Romadur
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření K servírování: paprika cuketa lilek sůl 2 lžíce oleje

Grilovaný Romadur ve vaničce
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření alobal K servírování: mrkev okurka paprika cherry rajčata nakládané okurky, cibulky bageta

Pečené brambory s Jihočeským tvarohem a ředkvičkami
Ingredience (4 porce) 12 středních brambor 200 g slaniny 350 g Jihočeského tvarohu 200 g Jihočeské zakysané smetany 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžička dijonské hořčice sůl pepř 1 svazek ředkviček pažitka

Pečené papriky plněné balkánským sýrem
Ingredience (3 porce) 3 papriky 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce černých oliv 5 sušených rajčat 200 g balkánského sýra 180 g Jihočeského žervé hrst pažitky 1 stroužek česneku hrst petrželky hrst bazalky sůl pepř

Zapečená zelenina se Sýrem na pánev
Ingredience (na 4 porce) 1 červená cibule 1 paprika 1 menší cuketa 1 menší lilek 400 g rajčat v plechovce 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžička oregana 2 balení Sýr na pánev uzený

Krkovice na grilu plněná Romadurem
Ingredience (na 2 porce) 400 g krkovice 2 balení Romaduru mix salátů 50 g medu 50 g hrubozrnné hořčice 60 ml olivového oleje grilovací koření dle chuti pepř sůl

Grilovaná krkovice s Jihočeským syrečkem a česnekovými bramborami
Ingredience (na 2 porce) 400 g krkovice 3 stroužky česneku 3 větvičky rozmarýnu 300 g brambor grenaille 1 balení Jihočeského syrečku 50 g Jihočeského másla olej sůl pepř

Grilovaný špíz z panenky a Romaduru s ajvarem
Ingredience (na 2 porce) 1 balení Romaduru 250 g vepřové panenky 1 větší cibule 1 sklenice ajvaru 1 červená paprika 1 pita chléb olivový olej sůl pepř tymián
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...