myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Tart s Blaťáckým zlatem

Tart s Blaťáckým zlatem

Ingredience

  • 1 balení Blaťáckého zlata
  • 1 balení listového těsta
  • 6 plátků slaniny
  • 6 ks růžičkové kapusty
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 1 balení Jihočeské zakysané smetany
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • tymián
     

Návod na přípravu

Listové těsto rozbalíme a vložíme na plech nebo do zapékací mísy. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Cibuli, papriku a Blaťácké zlato nakrájíme na tenké plátky. Ochucenou Jihočeskou zakysanou smetanu natřeme na těsto, posypeme cibulí, paprikou, slaninou, kapustou a Blaťáckým zlatem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 25 minut. Po upečení posypeme natrhaným tymiánem a nakrájenou pažitkou.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk