Tart s Blaťáckým zlatem
Ingredience
- 1 balení Blaťáckého zlata
- 1 balení listového těsta
- 6 plátků slaniny
- 6 ks růžičkové kapusty
- 1 žlutá paprika
- 1 cibule
- 1 balení Jihočeské zakysané smetany
- pažitka
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- tymián
Návod na přípravu
Listové těsto rozbalíme a vložíme na plech nebo do zapékací mísy. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Cibuli, papriku a Blaťácké zlato nakrájíme na tenké plátky. Ochucenou Jihočeskou zakysanou smetanu natřeme na těsto, posypeme cibulí, paprikou, slaninou, kapustou a Blaťáckým zlatem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 25 minut. Po upečení posypeme natrhaným tymiánem a nakrájenou pažitkou.
Podobné recepty
Zapečené croissanty s Moravským bochníkem
Ingredience (4 porce): 6 croissantů plnotučná hořčice 150 g šunky 2 balení sýru Moravský bochník 50 ml Jihočeské smetany 50 ml Jihočeského mléka čerstvý tymián muškátový oříšek vejce na potření
Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce): 200 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 230 g Jihočeského mléka 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krystal Ovocný rozvar: 150 g mraženého lesního ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu 2 lžíce cukru (nebo dle chuti) Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců
Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience (8 porcí): 200 g špenátu 100 g Jihočeského tvarohu 1 stroužek česneku 3 bílky 3 lžíce hladké mouky muškátový oříšek sůl, pepř Náplň: 1 sýr Lipánek Zlaťáček 2 balení Jihočeského žervé 100 g sušených rajčat sušené oregano sůl, pepř
Brownies podle Anežky Š.
Ingredience (8–10 porcí) 200 g cukru (je-li k dispozici třtinový, použijeme ⅓ třtinového a ⅔ bílého; není-li k dispozici třtinový, použijeme bílý cukr) 4 vejce 2 tabulky hořké čokolády (200 g, ideálně se 70 % kakaa) 70 g Jihočeského másla 90 g hladké mouky 20 g holandského kakaa
Bramborák se šalotkou, Romadurem, houbami, nakládanou cibulkou a špekem
Ingredience (2 porce) 1 sýr Romadur 3 větší brambory 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 1 lžička sušené majoránky 2 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 2 stroužky česneku 2 šalotky 8 žampionů 100 g slaniny nakládané stříbrné cibulky na ozdobu sůl pepř olej na smažení 1 lžička Jihočeského másla hrubozrnná hořčice na ozdobu petržel na ozdobu
Teplý salát se Sýrem na pánev, růžičkovou kapustou, šalotkou, lilkem, bramborami a hořčičným dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 10 ks růžičkové kapusty 6 malých brambor 1 lilek 3 šalotky 1 lžíce hrubozrnné hořčice 1 lžička dijonské hořčice 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy špetka sušeného česneku 4 lžíce olivového oleje olivový olej na restování sůl pepř
Těstoviny s paprikovo-sýrovou omáčkou z Jihočeského Lipna, sušenými rajčaty a chipsy z pancetty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského Lipna 200 g těstovin 1 lžička mouky 1 lžíce Jihočeského másla 1 hrnek vývaru 1 hrnek čerstvé Jihočeské smetany 2 špetky mleté papriky 3 lžíce na proužky nakrájených sušených rajčat 80 g panchetty nakrájené na tenké plátky sůl pepř větvička tymiánu
Pečená jablka na listovém těstě s tradičním Lipánkem, Jihočeským tvarohem, ořechy a slaným karamelem
Ingredience 2 balení tradičního Lipánka 1 Jihočeský tvaroh 1 žloutek 3 jablka 100 g cukru 60 ml čerstvé Jihočeské smetany 40 g Jihočeského másla špetka soli 1 balení listového těsta hrst oblíbených ořechů
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...