myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Tarte Flambeé s červenou cibulí, slaninou a Jihočeskou zakysanou smetanou

20 minut + kynutí

náročnost:

přehled receptů

Slaný koláč, který uspokojí každého, komu sladké nic moc neříká. Jihočeská smetana mu navíc dodá lahodnou jemnou chuť.

Tarte Flambeé s červenou cibulí, slaninou a Jihočeskou zakysanou smetanou

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 8 g sušeného droždí

Náplň:

  • 3 ks červené cibule
  • 200 g slaniny
  • 200 ml Jihočeské zakysané smetany
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • 200 g sýru Sýrařův výběr nastrouhaného nahrubo

Návod na přípravu

Droždí smícháme se dvěma lžícemi vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Do mouky přidáme sůl, kvásek, 200 ml vlažné vody a promícháme. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Necháme cca 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké pláty do tvaru obdélníku, kruhu nebo oválu. Položíme na plech vyloženým pečicím papírem a propícháme vidličkou. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směsí potřeme těsto, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky, cibulí a sýrem Sýrařův výběr. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C cca 10 minut. Po upečeními nakrájíme a můžeme podávat.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk