Zapečená kuřecí prsa se sýrem Lipánek a rajčaty
Ingredience (2 porce)
- 2 kuřecí prsa
- 1 balení sýru Lipánek
- 5 větších brambor
- 1 lžíce Jihočeského másla + na pečení
- 1 větší rajče
- 6 cherry rajčat + 2 na ozdobení
- 50 g pórku
- hrst pažitky
- hrst čerstvé bazalky
- 1 lžička hladké mouky
- 200 ml vývaru
- 150 ml čerstvé Jihočeské smetany
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Návod na přípravu
Kuřecí prsa rozkrojíme ze strany a vytvoříme kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme na plátky nakrájeným rajčetem a sýrem Lipánek. Potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě při 185 °C cca 15 minut. Brambory oloupeme, rozkrojíme a uvaříme v osolené vodě. Pórek nakrájíme na kolečka, cherry rajčata rozpůlíme a orestujeme na Jihočeském másle. Zasypeme moukou, vývarem a čerstvou Jihočeskou smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Vařené brambory přelijeme rozpuštěným Jihočeským máslem, posypeme najemno nasekanou pažitkou, nahoru položíme kuřecí prso, přelijeme omáčkou a ozdobíme rajčaty a čerstvou bazalkou.
Podobné recepty

Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience 125 g krup 150 ml vývaru 1 větší cibule 50 g sušených hub 1 stroužek česneku 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy Lipánek Zlaťáček hrst petrželky + na ozdobu hrst pažitky 1 lžička sušené majoránky špetka kmínu sůl pepř

Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti

Silvestrovské hvězdičky se sýrem Lipánek
Ingredience • toastový chléb • 3× sýr Lipánek • 250 g šunky • 3 různě barevné papriky

Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.

Krevetový koktejl s cottage
Občas je potřeba zkusit něco nového. Dejte šanci ingrediencím, jako jsou limetky nebo krevety, a připravte si s námi tuhle pochoutku, která nadchne vás i vaše přátele.

Treska s jablky a sýrem
Ač se nezdá, tak tato kombinace je moc dobrá a jemná. Jistě splní vaše očekávání lehkého oběda či večeře.

Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy
Kapří podkovy osolíme... Nezní to jako báječný vánoční recept? Přesně ten pro vás máme.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...