Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce)
- 1 balení toustového chleba
- 6 jablek
- 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem
- 2 hrsti rozinek
- 3 vejce
- 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce skořice
- 3 žloutky
- ovoce na ozdobu
- máta na ozdobu
- Jihočeské máslo na vymazání formy
Návod na přípravu
Vejce rozmícháme s čerstvým Jihočeským mlékem, 2 lžícemi moučkového cukru a skořicí.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Tři balení Jihočeského tvarohu s jogurtem rozmícháme se žloutky, 1 lžící moučkového cukru a rozinkami. Zapékací formu vymažeme Jihočeským máslem a dno vyložíme vrstvou toustového chleba předem namočeného do čerstvého Jihočeského mléka. Posypeme nastrouhanými jablky, potřeme směsí Jihočeského tvarohu s jogurtem a rozinkami, a ve stejném pořadí děláme další vrtsvy. Končíme vrstvou strouhaných jablek. Zemlbábu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 50 minut.
Servírujeme se zbylým Jihočeským tvarohem s jogurtem a ozdobené mátou a ovocem.
Podobné recepty
Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými ořechy
Ingredience (4 porce) 2 ks Lipánka vanilkového 140 g Jihočeské smetany 2 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti) piškoty 2 jablka ½lžičky skořice Na čokoládovou polevu: 100 g hořké čokolády 50 ml Jihočeské smetany Na karamelizované ořechy: 50 g cukru krupice 1 lžíce Jihočeského másla 100 g ořechů
Krémové těstoviny s Jihočeskou nivou Fit
Ingredience (4 porce): 300 g těstovin 2 ks Jihočeské nivy Fit 2 lžíce olivového oleje 1 červená cibule 4 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky 200 ml Jihočeského mléka 100 ml vývaru 4 trojúhelníčky taveného sýru Lipno hrst špenátu 100 g sušených rajčat muškátový oříšek sůl, pepř
Tortilla s Jihočeským syrečkem
Ingredience 2 vajíčka 1 lžíce másla 1 tortilla pár listů baby špenátu 30 g šunky 4 olivy 3 cherry rajčátka ½ Jihočeského syrečku
Syrečkový tatarák s dresinkem z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 1 chilli paprička ½ červené cibule 2 lžíce piva 3 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce Jihočeské tradiční zakysané smetany 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička worchesteru ředkvičky ½ lžičky sladké papriky sůl pepř ½ lžičky kmínu česnek chléb olej
Karamelizované tyčinky z toastového chleba se skořicí a sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (2 porce) 8 plátků toastového chleba 2 sladké pomazánky Lipánek špetka skořice 50 g Jihočeského másla 50 g třtinového cukru 30 g medu špetka soli 1 hruška čerstvá máta
Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví
Ingredience (2 porce) 2 balení Lipánka Zlaťáčka 2 kuřecí prsa 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky ½ l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 2 lžíce čerstvé Jihočeské smetany špetka muškátového oříšku hrst baby mrkve hrst hrášku hrst kukuřice hrst nakrájené pažitky sůl pepř 1 lžíce oleje
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Mini cheesecake s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (4 porce) 120 g sušenek (Lotus, BeBe apod.) bílek ze 2 vajíček 180 g tvarohového Lipánka 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany 2 lžíce medu 2 lžíce strouhaného kokosu 1 lžíce kukuřičného škrobu ½ tabulky bílé čokolády na ozdobu ovoce a máta na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...