myslíme na příroduVyhraj s romadurem
Madeta.cz

Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem

40 minut + doba pečení

náročnost:

přehled receptů

Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem

Ingredience (2 porce)

  • 1 balení toustového chleba
  • 6 jablek
  • 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem
  • 2 hrsti rozinek
  • 3 vejce
  • 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 3 žloutky
  • ovoce na ozdobu
  • máta na ozdobu
  • Jihočeské máslo na vymazání formy
     

Návod na přípravu

Vejce rozmícháme s čerstvým Jihočeským mlékem, 2 lžícemi moučkového cukru a skořicí.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Tři balení Jihočeského tvarohu s jogurtem rozmícháme se žloutky, 1 lžící moučkového cukru a rozinkami. Zapékací formu vymažeme Jihočeským máslem a dno vyložíme vrstvou toustového chleba předem namočeného do čerstvého Jihočeského mléka. Posypeme nastrouhanými jablky, potřeme směsí Jihočeského tvarohu s jogurtem a rozinkami, a ve stejném pořadí děláme další vrtsvy. Končíme vrstvou strouhaných jablek. Zemlbábu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 50 minut.
Servírujeme se zbylým Jihočeským tvarohem s jogurtem a ozdobené mátou a ovocem.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduVyhraj s romadurem

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk