myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Bramborové chipsy a mrkvičky s premium nivovým dipem

Čas pečené zeleniny je tu! Pokud jste i milovníky naší Jihočeské nivy, musíte tuto pochoutku vyzkoušet.

Bramborové chipsy a mrkvičky s premium nivovým dipem

Ingredience

  • 100 g Jihočeská niva Premium
  • 180 g Jihočeská zakysaná smetana
  • 6 ks malých mrkviček
  • 4-6 větších brambor
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvých bylinek (petrželka, pažitka...)
  • olej
  • sůl
  • pepř

Návod na přípravu

Mrkvičky oloupeme, brambory se slupkou očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Bylinky nasekáme najemno a část smícháme v misce s trochou oleje a solí. Brambory a mrkvičky potřeme olejem s bylinkami a dáme na plech. Pečeme na 180 °C dozlatova. Druhou část bylinek smícháme s Jihočeskou zakysanou smetanou, nastrouhanou Jihočeskou nivou Premium, prolisovaným stroužkem česneku, solí, pepřem a zbytkem bylinek.
Pečené bramborové chipsy a mrkvičky podáváme ještě teplé s česnekovým dipem s Jihočeskou nivou Premium. Dobrou chuť! :)

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk