myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé

Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé

Ingredience

  • 0,5 hrnku Jihočeského másla
  • 0,5 hrnku Jihočeského bílého jogurtu Nature
  • 1,5 hrnku cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • 1,5 lžíce potravinářského barviva červeného
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce

Krém

  • 0,5 hrnku změklého Jihočeského másla
  • 2 balení Jihočeského žervé
  • 1-2 hrnky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Návod na přípravu

Jihočeské máslo a cukr utřeme dohladka. Poté přidáme vejce. V míse rozšleháme Jihočeské mléko, Jihočeský jogurt Nature, ocet, potravinářské barvivo a vanilkový extrakt. Postupně přidáme mouku, kakao, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva. Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme do formiček a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut - ke kontrole použijeme dřevěnou špejli. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Jihočeské změklé máslo rozšleháme s Jihočeským žervé. Přidáme moučkový cukr a vanilkový extrakt. Cukr přidáváme postupně a ochutnáváme, dokud není sladké dle vaší chuti. Cupcakes zdobíme krémem pomocí cukrářského sáčku.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk