myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Kroupeto s Romadurem

Romadur a kroupy, že to nejde dohromady? Až ochutnáte tento recept, změníte názor.

Kroupeto s Romadurem

Ingredience

  • 1 balení Romaduru
  • 150 g krup
  • 0,5 l kuřecího vývaru (lze nahradit zeleninovým)
  • 80 g Jihočeského másla + lžíce másla na zjemnění
  • 1 menší cibule
  • snítka petrželky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • smažená cibulka na ozdobení

Návod na přípravu

V osoleném vývaru si uvaříme kroupy. Na másle opečeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme uvařené kroupy. Stáhneme z plamene, zjemníme máslem a přidáme nasekanou petrželku. Servírujeme na mělkém talíři, ihned po servírování poklademe nakrájeným Romadurem, posypeme smaženou cibulkou a zdobíme nasekanou petrželkou. Můžeme dochutit olivovým olejem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk