Pečený chleba se slaninou a sýrem Primator
Lahůdkou pro náročné labužníky díky své jemné, mandlově nasládlé chuti, která je výsledkem moderní technologie a dlouhodobého zrání. Se slaninou v čerstvém chlebu bude lahůdkou.
Ingredience
- 200 g sýru Primátor
- 100 g slaniny
- 50 g Jihočeského másla
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
- 1 menší chleba
- alobal
Návod na přípravu
Chleba nakrájíme na mřížky tak, aby spodek zůstal vcelku. Mezery vyplníme sýrem Primátor a slaninou. Jihočeské máslo rozpustíme a smícháme s olivovým olejem, drceným česnekem, bylinkami a solí. Touto směsí chleba potřeme. Zabalíme do alobalu a pečeme na 200 °C cca 20 minut. Na posledních 5 minut odklopíme alobal a chleba dopečeme dozlatova.
Podobné recepty
Kuřecí wrapy s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience: 4 tortilly 2 kuřecí prsa 2 ks Lipánka Zlaťáčka hlávkový nebo ledový salát paprika rajče Česnekový dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt bylinky 2 stroužky česneku sůl, pepř
Jahodové kynuté knedlíky s vanilkovou omáčkou
Ingredience 500 g polohrubé mouky ½ čerstvého droždí 250 ml Jihočeského mléka 25 g cukru 1 vejce špetka soli čerstvé nebo mražené jahody Vanilková omáčka: 1 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany Na dokončení: rozpuštěné Jihočeské máslo moučkový cukr
Dipy ke grilování z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience Pikantní paprikový: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 chilli paprička 1 lžička sušeného česneku 1 lžička sladké papriky sůl, pepř Česnekový s bylinkami: 1 Jihočeská zakysaná smetana 2 stroužky česneku hrst čerstvých bylinek 1 lžíce majonézy sůl, pepř Koprový s citronem: 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvého kopru ½ citronu 1 lžička plnotučné hořčice sůl, pepř
Grilovaný Romadur
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření K servírování: paprika cuketa lilek sůl 2 lžíce oleje
Grilovaný Romadur ve vaničce
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření alobal K servírování: mrkev okurka paprika cherry rajčata nakládané okurky, cibulky bageta
Francouzský toast se skořicí, vanilkovou pomazánkou Lipánek, ovocným salátem a anglickým krémem
Ingredience (2 porce) 1 vanilková pomazánka Lipánek 4 plátky toastového chleba nebo 2 silnější plátky briošky 1 lžíce Jihočeského másla špetka skořici 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 vejce 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 8 žloutků 280 g cukru 1 lžíce vanilkové pasty hrst malin hrst borůvek ½ jablka šťáva z půlky citronu 1 lžička moučkového cukru
Zapečená kuřecí prsa se sýrem Lipánek a rajčaty
Ingredience (2 porce) 2 kuřecí prsa 1 balení sýru Lipánek 5 větších brambor 1 lžíce Jihočeského másla + na pečení 1 větší rajče 6 cherry rajčat + 2 na ozdobení 50 g pórku hrst pažitky hrst čerstvé bazalky 1 lžička hladké mouky 200 ml vývaru 150 ml čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Bůček se zkaramelizovanou cibulí, Romadurem a salátem z jablek, kedlubny a celeru
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 400 g bůčku (předem nakrájeného) 4 větší cibule 1 lžička cukru 1 lžíce bílého vinného octa sůl pepř 2 lžíce oleje 2 jablka Granny Smith 2 stonky řapíkatého celeru 1 kedlubna 2 saláty little gem 3 stroužky česneku 50 g Jihočeského másla ½ lžičky celého kmínu 2 lžíce majonézy 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžíce medu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...