Pikantní drobné pečivo s Jihočeskou nivou
Kdo říká, že cukroví by mělo být jen sladké? Slaná dobrota pro klidný večer u televize, jistě však neurazí ani návštěvu.
Ingredience
- 220 g hladké mouky
- 220 g Jihočeské nivy 45 %
- 200 g Jihočeského másla
- pepř nebo paprika
Návod na přípravu
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto.
Můžeme rozdělit na dva až tři díly a dochutit pepřem nebo paprikou.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary nebo tvoříme preclíčky.
Na závěr potřeme žloutkem, posypeme kmínem, mákem nebo sýrem a pečeme ve středně teplé troubě do růžova.
Ti, kteří se neradi „patlají“ s těstem, mohou vykrajovat sušenky přímo z listového těsta – stromečky, zvonečky, hvězdičky... zkrátka co máte a na co máte chuť. Narovnáme na plech, každý kousek potřeme vejcem a posypeme nastrouhanou Jihočeskou nivou.
Naše Jihočeská niva má mnoho použití. Vánoční i silvestrovský stůl můžete obohatit dalšími chuťovkami k vínu nebo pivu.
Podobné recepty

Proteinové vaječné muffiny
Ingredience (12 kusů) 6 vajec 1 kus High protein přírodní zrající sýr 100 ml Jihočeského mléka nasekaný kopr 100 g slaniny hrst baby špenátu 1 paprika 100 g cherry rajčat špetka soli

Cottage protein bowl
Ingredience High protein cottage natur okurka rajče cherry rajčátka uzený losos kousek avokáda 1 lžíce olivového oleje piniové oříšky nasekaný kopr sezamová semínka sůl, pepř

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...