Slaný biskupský chlebíček s Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 8 porcí)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 hrnek trvanlivého Jihočeského mléka
- 5 vajec
- 140 g Jihočeského Lipna
- 1/3 hrnku oleje
- 300 g rukoly
- 100 g slaniny
- 6 stroužků česneku
- sůl
- Jihočeské máslo na vytření formy
Návod na přípravu
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Rukolu nasekáme nadrobno a česnek nastrouháme. Žloutky smícháme se všemi ingrediencemi, a nakonec přimícháme opatrně sníh a dochutíme solí. Formu na biskupský chlebíček vytřeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Vlijeme směs a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 30 minut.
Podobné recepty
Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí) Těsto: 220 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli Náplň: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn) 1 velká cibule 2 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce třtinového cukru Madeland 2 hrušky sůl, pepř
Kořeněné dýňové latte
Ingredience (1 porce) 3 lžíce dýňového pyré ½ lžičky mleté skořice ½ lžičky sušeného mletého zázvoru ½ lžičky perníkového koření 1 lžička cukru (volitelné) 1 dvojité espresso 150 ml Jihočeského plnotučného mléka 30 ml Jihočeské smetany ke šlehání
Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí) 200 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce studené vody špetka soli 2 Lipánky tvarohové 3–4 hrušky karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik
Ingredience 500 g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21 g droždí 15 g soli 40 g olivového oleje 1 balení Tylžského sýra 1 balení vepřové šunky 1 lžička sladké papriky 1 lžička sušeného česneku 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 červená paprika sůl pepř 2 rajčata ledový salát
Pizza fritta s pórkem, Jihočeským žervé a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 370 g hladké mouky 240 ml vody 1,5 lžičky sušeného droždí 1 lžička cukru ½ lžičky soli 2 pórky 1 hrst vlašských ořechů 2 balení Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 lžíce olivového oleje olej na smažení
Jablečný crumble s krémem z tradičního Lipánka
Ingredience (1 malá forma) 2 balení tradičního Lipánka 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžička moučkového cukru 150 g Jihočeského másla 5–6 jablek 1 lžička mleté skořice 1 lžíce vanilkové pasty 80 g cukru 80 g hladké mouky 100 g ovesných vloček 2 špetky soli
Čokoládové suflé se sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (2 porce) 2 vanilkové sladké pomazánky Lipánek 180 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 2 žloutky bílek z 10 vajec 80 g cukru 1 lžíce hladké mouky 50 g kakaa 240 g hořké čokolády maliny a máta na ozdobu moučkový cukr na ozdobu Jihočeské máslo a cukr na vymazání formiček
Galetka se sýrem a pečenou dýní
Ingredience (4 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 90 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň: Jihočeská zakysaná smetana tymián sůl, pepř menší dýně Sýrařův výběr Gouda vajíčko na potření těsta
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...