Slaný závin se špenátem, sušenými rajčaty a Jihočeským Lipnem
Slané záviny jsou oblíbeným receptem nejen na Silvestra. Pojďte si s námi vyzkoušet jeden náš, Jihočeský.
Ingredience (6 porcí)
- 1 plát listového těsta
- 100 g čerstvého listového špenátu
- 200 g Jihočeského Lipna
- 2 vejce
- 50 ml trvanlivé Jihočeské smetany
- 200 g sušených rajčat
- 1 stroužek česnek
- sůl
- pepř
- pažitka
Návod na přípravu
Sýr Lipno, nakrájená sušená rajčata, nasekanou pažitku, 1 vejce, trvanlivou Jihočeskou smetanu a nastrouhaný česnek smícháme dohromady a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a následně do směsi lehce zapracujeme listový špenát. Směs rozprostřeme na plát listového těsta a zavineme. Propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 185 °C cca 20 minut.
Podobné recepty

Vanilkové cupcakes
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 80 g cukru 1 lžíce medu 2 vejce pokojové teploty 100 g vanilkové pomazánky Lipánek 100 ml Jihočeského mléka 60 g Jihočeského másla kůra z 1 bio citronu Krém 2 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Sladká roláda s krémem z tvarohového Lipánka a ovocem
Ingredience (6 porcí) 2 kelímky tvarohového Lipánka 250 ml čerstvé Jihočeské smetany 4 vejce 150 g hladké mouky 130 g cukru 1 vanička čerstvých jahod máta na ozdobu borůvky na ozdobu 1 lžíce moučkového cukru + na ozdobu 2 špetky soli ½ lžičky kypřicího prášku 2 lžíce čerstvého Jihočeského plnotučného mléka 3 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička bílého vinného octa 1 lžička vanilkového extraktu

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy

Sladké knedlíčky z Jihočeského Nature bílého jogurtu s jahodami a mákem
Ingredience (2 porce) 250 g Jihočeského Nature bílého jogurtu + na ozdobu 450 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 vejce 50 g Jihočeského másla 2 lžíce máku 1 lžička cukru 1 lžíce moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru špetka soli 1 pytlík mražených jahod šťáva z půlky citronu čerstvé jahody na ozdobu máta na ozdobu

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...