myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Smažák, který nevyteče?

Znáte nějaký tip, aby vám už nikdy nevytekl smažák při prípravě? My ano.
Smažák, který nevyteče?

Jak na dokonalý smažák?

Jistě všichni známe ten pocit, když si říkáme jak se nám povedlo pěkně obalit ten sýr, na pánvi se hezky opéká a najednou... sýr začne vytékat a nám se opět rozpadne sen o dokonalém smažáku. Máme pro vás tip, jak změnit konec tohoto vyprávění na šťastný. Jednoduchý postup, který zvládne určitě každý:

  1. Sýr obalte v mouce, vajíčku a strouhance, jak jste zvyklí.
  2. Obalené kousky dejte alespoň na 10 minut do mrazáku.
  3. Sýr po vyndání z mrazáku opečte, opět jak jste zvyklí.
  4. Krásně zlatavý a nevyteklý sýr servírujte na talíř.
  5. Přijímejte komplimenty za dokonalý smažák.

Jak smažený sýr ještě vylepšit?

Jste milovník smaženého Eidamu či hermelínu, ale už byste chtěli trochu změnu? Pro slavnostnější okamžiky můžeme doporučit obalované Blaťácké zlato. Jedná se o sýr typu Bel paese, který rozhodně nepatří mezi ty všední, smažený sýr z něj je opravdovou lahůdkou.

Když chcete mít do 5 minut hotovo

Pokud nejste nadšencem obalovaných jídel, máme pro vás ve videu tip jak celý postup obejít.

 

Další Madetovinky

na přehled Madetovinek...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk