myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Bramborové lasagne s mletým masem a sýrem Lipánek

90 minut

náročnost:

přehled receptů

Bramborové lasagne s mletým masem a sýrem Lipánek

Ingredience (na 4 porce)

  • 1 kg brambor
  • 600 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • 4 balení sýru Lipánek
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 4 rajčata
  • 250 ml trvanlivé Jihočeské smetany
  • 3 stroužky česneku
  • bazalka
  • oregano
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Návod na přípravu

Brambory a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme máslem. Naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme, opepříme, posypeme oreganem, bazalkou, trochou česneku, přidáme rajčata, cibuli a pórek. Poté dáme vrstvu masa a na ni vrstvu sýru. Na ni opět vrstvu brambor a takto pokračujeme. Končíme vrstvou brambor, poklademe na ně sýr a zalijeme smetanou. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca jednu hodinu. Na posledních 10 minut odklopíme a necháme sýr zezlátnout.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk