Česnečka se sýrovými krutony s Blaťáckým zlatem
Chcete připravit česnečku tak trochu jinak? S Blaťáckým zlatem to bude mít tu správnou chuť.
Ingredience
- 120 g Blaťáckého zlata se zeleným pepřem
- 1 litr kuřecího vývaru
- 200 g uvařených brambor
- pažitka
- vejce
- majoránka
- 100 g česneku
- rohlíky či jiné pečivo
- sůl, pepř, kmín
- olivový olej
Návod na přípravu
Na plech rozložíme nakrájený rohlík, poklademe jej nakrájeným Blaťáckým zlatem se zeleným pepřem a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby pod gril a zapečeme cca 5 minut podle druhu trouby. Na olivovém oleji (nebo sádle) si společně s kmínem dozlatova opečeme 100 g nakrájeného česneku. Je důležité jej stáhnout z plamene ihned, jakmile začne zlátnout. Ohřejeme kuřecí vývar, vložíme do něj opečený česnek, pažitku, majoránku a uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a vmícháme rozšlehané vejce. Jakmile se vejce uvaří, stáhneme hrnec z plamene. Servírujeme s rozpečenými sýrovými krutony.
Podobné recepty
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Brokolicová polévka s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (5 porcí) 1 brokolice 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce oleje 1 velká brambora 2 stroužky česneku 1,5 l zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 3 trojúhelníčky taveného sýru Lipánek sůl pepř
Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium
Ingredience (6 porcí) 400 g žampionů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 střední brambory špetka muškátového oříšku 2 bobkové listy 2 lžíce Jihočeského másla 700 ml vývaru nebo vody 150 ml Jihočeské čerstvé smetany sůl, pepř 100 g Jihočeské nivy Premium
Dýňová polévka s Tvarohem & jogurtem
Nejen v době Halloweenu, ale kdykoli na podzim vás zahřeje tato polévka z dýně hokaido.
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou, ta zahřeje.
Česneková polévka s Jihočeským syrečkem
Ingredience 8 stroužků česneku 6 brambor 1 litr vývaru 2 balení Jihočeského syrečku 1 cibule 1 lžíce sádla 1 lžíce majoránky 0,5 lžičky drceného kmínu sůl pepř
Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou
Není polévka jako polévka, s pečeným květákem je jedinečná.
Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...