myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium

60 minut

náročnost:

přehled receptů

Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium

Ingredience (6 porcí)

  • 400 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 střední brambory
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • 700 ml vývaru nebo vody
  • 150 ml Jihočeské čerstvé smetany
  • sůl, pepř
  • 100 g Jihočeské nivy Premium
     

Návod na přípravu

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.

V hrnci na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme žampiony a restujeme je asi 5 minut. Na poslední minutku přidáme i prolisovaný česnek. Vše zalijeme vývarem, přidáme brambory, bobkový list a lehce osolíme (budeme přidávat ještě Jihočeskou nivu Premium, která je slaná, tak solíme méně).

Vaříme asi 25 minut, poté přidáme smetanu, muškátový oříšek, půlku nastrouhané Jihočeské nivy Premium a minutku provaříme. Poté vyndáme oba bobkové listy a polévku rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem.

Při podávání můžeme polévku ozdobit restovanými žampiony a zbylou Jihočeskou nivou Premium.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk