myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou

Není polévka jako polévka, s pečeným květákem je jedinečná.

Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou

Ingredience

  • 700 g květáku
  • 1 balení Jihočeského žervé
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 ml olivového oleje
  • 250 g sterilované cizrny
  • 400 g brambor
  • 1 l vývaru
  • 0,5 lžičky uzené červené papriky
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Návod na přípravu

V míse smícháme polovinu oleje, uzenou papriku, pepř a sůl. Cizrnu propláchneme a smícháme s marinádou a pár kousky květáku. Necháme cca 20 min odstát. Cizrnu vložíme společně s květákem na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C 30–40 minut. Mezitím si pokrájíme zbylý květák, cibuli, česnek a brambory na menší kousky. V hrnci rozpálíme druhou polovinu oleje a restujeme nejdříve cibuli, česnek a poté přidáme květák a brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme, přidáme Jihočeské žervé a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku podáváme posypanou pečenou cizrnou, květákem a zakápnutou olivovým olejem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk