Drobenkový rybízový koláč s tradičním Lipánkem
Buchta s rybízem a nahoru drobenka? To voní létem. Oživte tento tradiční recept naším Lipánkem a nebudete litovat.
Ingredience
- 150 g Jihočeského másla + na vymazání
- 1 prášek do pečiva
- 3 hrnky hrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 500 g Lipánka tradičního
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vejce
- kůra z citronu
- čerstvý nebo mražený rybíz
- půl hrnku Jihočeského mléka
Na drobenku:
- 3/4 hrnku hrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 70 g Jihočeského másla
Návod na přípravu
Jihočeské máslo nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a vypracujeme drobenkové těsto. Lipánka tradičního utřeme s vejcem, cukrem, kůrou z citronu a Jihočeským mlékem. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na plech vymazaný Jihočeským máslem rovnoměrně rozprostřeme drobenkové těsto. Na něj rozetřeme krém z Lipánka tradičního a posypeme rybízem. Z Jihočeského másla, mouky a cukru si připravíme drobenku a koláč posypeme. Pečeme cca 45-50 minut dozlatova.
Podobné recepty
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Brokolicová polévka s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (5 porcí) 1 brokolice 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce oleje 1 velká brambora 2 stroužky česneku 1,5 l zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 3 trojúhelníčky taveného sýru Lipánek sůl pepř
Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium
Ingredience (6 porcí) 400 g žampionů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 střední brambory špetka muškátového oříšku 2 bobkové listy 2 lžíce Jihočeského másla 700 ml vývaru nebo vody 150 ml Jihočeské čerstvé smetany sůl, pepř 100 g Jihočeské nivy Premium
Dýňová polévka s Tvarohem & jogurtem
Nejen v době Halloweenu, ale kdykoli na podzim vás zahřeje tato polévka z dýně hokaido.
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou, ta zahřeje.
Česneková polévka s Jihočeským syrečkem
Ingredience 8 stroužků česneku 6 brambor 1 litr vývaru 2 balení Jihočeského syrečku 1 cibule 1 lžíce sádla 1 lžíce majoránky 0,5 lžičky drceného kmínu sůl pepř
Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou
Není polévka jako polévka, s pečeným květákem je jedinečná.
Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...