myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Grilovaný pórek s omáčkou z Jihočeského žervé, vajíček, hořčice a nakládaných okurek

20 minut + doba pečení

náročnost:

přehled receptů

Grilovaný pórek s omáčkou z Jihočeského žervé, vajíček, hořčice a nakládaných okurek

Ingredience (2 porce)

  • 2 balení Jihočeského žervé
  • 4 vejce
  • 50 g kapar
  • 50 g nakládaných okurek
  • 10 g petrželky + na ozdobu
  • 10 g pažitky
  • 10 g estragonu
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 pórky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • pár větviček tymiánu
     

Návod na přípravu

Pórek očistíme a zabalíme každý zvlášť do alobalu s tymiánem, solí, pepřem a olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut. V misce smícháme Jihočeské žervé, majonézu, najemno nakrájené kapary, okurky, pažitku, estragon a petrželku. Vejce uvaříme natvrdo. Žloutek nastrouháme najemno, bílek nahrubo a přimícháme do směsi s Jihočeským žervé. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s pečeným pórkem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk