myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem

Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem

Ingredience (2 porce)

  • 1 balení paprik Padrón
  • 3 balení Jihočeského žervé
  • 100 g choriza
  • 1 plechovka cizrny
  • špetka římského kmínu
  • šťáva z jednoho citronu
  • ½ stroužku česneku
  • 100 ml olivového oleje + na pečení
  • hrst pažitky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • špetka růžového pepře
  • sůl
     

Návod na přípravu

Chorizo nakrájíme na menší kostičky a restujeme na suché pánvi, dokud nezačne pouštět olej. Pažitku nakrájíme najemno, smícháme s Jihočeským žervé, přidáme sušený česnek, chorizo s trochou oleje a osolíme. Nálev z cizrny slijeme a vyšleháme do husté pěny. Cizrnu rozmixujeme společně s česnekem, římským kmínem, citronovou šťávou, olivovým olejem a smícháme s pěnou z nálevu. Papriky opláchneme, vyndáme vnitřek a orestujeme na pánvi s olivovým olejem dozlatova. Do cukrářského sáčku vložíme krém z Jihočeského žervé a papriky jím naplníme.
Papriky podáváme s hummusem zakápnuté olivovým olejem a posypané růžovým pepřem.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk