myslíme na příroduVyhraj s romadurem
Madeta.cz

Salát s glazovanou dýní, Sýrem na pánev, granátovým jablkem, ořechy a medovo-jogurtovým dresinkem

Salát s glazovanou dýní, Sýrem na pánev, granátovým jablkem, ořechy a medovo-jogurtovým dresinkem

Ingredience

  • 2 balení Sýru na pánev
  • 1 dýně Hokkaidó
  • 1 granátové jablko
  • 2 saláty little gem
  • 1 hrst lístků červené řepy
  • 3 lžíce medu
  • 5 větviček tymiánu
  • 1 hrst plátkovaných mandlí
  • 200 g Jihočeského bílého jogurtu Nature
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka sušeného česneku
  • 1 hrst petrželových listů
     

Návod na přípravu

Dýni vydlabeme a nakrájíme na cca 1,5 cm silné měsíčky. Rozložíme na pečicí papír, zakápneme olivovým olejem, 2 lžícemi medu, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca na 10–15 minut. Mezitím do misky vydlabeme granátové jablko. V druhé misce smícháme Jihočeský bílý jogurt Nature, sušený česnek, lžíci olivového oleje, med, přidáme najemno nakrájenou petrželku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Plátky mandlí orestujeme na suché pánvi. Salát little gem nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na pánvi s kapkou olivového oleje. Sýr na pánev zprudka opečeme z obou stran na suché pánvi.
Dýni servírujeme s little gem salátem, lístky červené řepy, Sýrem na pánev, posypanou mandlemi a granátovým jablkem.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduVyhraj s romadurem

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk