myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem

Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem

Ingredience (8 porcí):

  • 200 g špenátu
  • 100 g Jihočeského tvarohu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 bílky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Náplň:

  • 1 sýr Lipánek Zlaťáček
  • 2 balení Jihočeského žervé
  • 100 g sušených rajčat
  • sušené oregano
  • sůl, pepř
     

Návod na přípravu

Nejprve si připravíme těsto. Špenát dáme do mixéru a rozmixujeme ho na hladké pyré. Přidáme k němu tvaroh, prolisovaný česnek a ušlehané bílky. Nakonec opatrně vmícháme 3 velké lžíce hladké mouky, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

Na plech si připravíme pečicí papír a rovnoměrně na něj rozetřeme špenátové těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 10–12 minut, dokud těsto neztuhne, ale stále zůstane pružné. Po upečení necháme těsto zchladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme sušená rajčata na drobné kousky. V misce smícháme Zlaťáček, oba smetanové sýry, nasekaná rajčata, špetku sušeného oregana, sůl a pepř. Vše promícháme, aby vznikla hladká náplň.

Na špenátový korpus rovnoměrně natřeme připravenou náplň a pomocí pečicího papíru těsto opatrně zarolujeme do pevné rolády. Roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme ji alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhla.

Před podáváním roládu nakrájíme na plátky.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk