myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Tagliatelle s tomatovou omáčkou, olivami a blaťáckým zlatem

30 minut

náročnost:

přehled receptů

K těstovinám sýry neodmyslitelně patří. A když už, tak ty nejlepší!

Tagliatelle s tomatovou omáčkou, olivami a blaťáckým zlatem

Ingredience

  • 200 g těstovin typu tagliatelle
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce Jihočeského másla
  • hrst černých oliv
  • 120 g Blaťáckého zlata
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 velké zralé rajče
  • sůl
  • pepř

Návod na přípravu

Rajče rozkrájíme na malé kostičky. Bazalku nasekáme a Blaťácké zlato nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a rozmačkáme nožem. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme česnek, po chvíli česnek vyndáme a přidáme čerstvá rajčata a na kolečka nakrájené olivy. Poté vmícháme rajčata v konzervě, bazalku, sůl, pepř a vaříme cca 5 minut. Nakonec vmícháme Jihočeské máslo a vařené tagliatelle, podáváme posypané Blaťáckým zlatem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk