Zapečená cuketa s Jihočeským Lipnem, zeleninou a jogurtovým dresinkem
Ingredience (2 porce)
- 2 větší cukety
- 4 trojúhelníčky Jihočeského Lipna
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 100 g kukuřice
- 100 g hrášku
- 1 větší červená cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 200 g bílého Jihočeského jogurtu Nature
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst petržele
Návod na přípravu
Cukety rozpůlíme, vydlabeme, lehce je osolíme a necháme stranou, aby pustily vodu. Papriky nakrájíme na proužky a červenou cibuli na tenké měsíčky. Na pánvi orestujeme cibuli, po chvíli přidáme papriky, kukuřici, hrášek a restujeme cca 2 minuty. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme Jihočeské máslo, přidáme mouku a uděláme tmavou jíšku. Vlijeme čerstvé Jihočeské mléko, přidáme muškátový oříšek, Jihočeské Lipno a dochutíme solí a pepřem. Cukety naplníme zeleninovou směsí a zalijeme sýrovým bešamelem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 15 minut. V misce smícháme Jihočeský bílý jogurt Nature, česnek nastrouhaný najemno, najemno nasekané petrželové listy, dochutíme solí a pepřem. Hotové cukety vložíme na talíř, zakápneme jogurtovým dresinkem a posypeme čerstvými bylinkami.
Podobné recepty
Galetka se sýrem a pečenou dýní
Ingredience (4 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 90 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň: Jihočeská zakysaná smetana tymián sůl, pepř menší dýně Sýrařův výběr Gouda vajíčko na potření těsta
Kuře se smetanovo-estragonovou omáčkou, brokolicí a kukuřicí
Ingredience (2 porce) 2 ks kuřecího supreme 300 g baby brokolice 100 g kukuřice 2 šalotky 3 stroužky česneku 1 hrst estragonu 1 lžička hladké mouky 125 g Jihočeského másla 2 lžíce olivového oleje 2 dcl bílého vína 2 dcl vývaru 400 ml čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Tyčinky z kynutého těsta s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a česnekovým dipem
Ingredience (2 porce) 400 g hladké mouky 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do těsta + 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do dipu 1 lžíce oleje 1 lžička cukru 20 g čerstvého droždí 2 špetky soli 150 ml vlažné vody olej na smažení 1 stroužek česneku 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky sůl 1 lžička citronové šťávy
Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem
Ingredience 3 hrnky hladké mouky 350 g tvarohového Lipánka 140 ml čerstvého Jihočeského mléka 100 ml oleje 30 g droždí 3 lžíce cukru 1 lžička soli kůra z jednoho citronu 1 vejce 1 lžíce vanilkové pasty ovoce na ozdobu
Sekaný máslový řízek se sýrem Lipánek 48% a bramborem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Lipánek 48% 700 g mletého masa mix 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 2 vejce 2 lžíce strouhanky sůl pepř 1 lžička sušeného tymiánu 2 špetky muškátového oříšku kůra z jednoho citronu 400 g grenaille brambor 1 hrst ředkviček 0,5 pórku 1 hrst pažitky 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje
Pšenično-žitný cottage chléb
Ingredience (8 porcí) 250 g hladké mouky 250 g žitné mouky 1 Jihočeský cottage 1 lžíce medu 7 g sušeného droždí 350 g vody 14 g soli
Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce olivového oleje špetka soli Náplň: 1/2 Lipánka Zlaťáčka 1× Jihočeské žervé 1 malý stroužek česneku rozmarýn špetka soli Omáčka: 1 dcl Jihočeské smetany 1/2 Lipánka Zlatáčka sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...