myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Zapečená cuketa s Jihočeským Lipnem, zeleninou a jogurtovým dresinkem

Zapečená cuketa s Jihočeským Lipnem, zeleninou a jogurtovým dresinkem

Ingredience (2 porce)

  • 2 větší cukety
  • 4 trojúhelníčky Jihočeského Lipna
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 100 g kukuřice
  • 100 g hrášku
  • 1 větší červená cibule
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • 200 g bílého Jihočeského jogurtu Nature
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst petržele
     

Návod na přípravu

Cukety rozpůlíme, vydlabeme, lehce je osolíme a necháme stranou, aby pustily vodu. Papriky nakrájíme na proužky a červenou cibuli na tenké měsíčky. Na pánvi orestujeme cibuli, po chvíli přidáme papriky, kukuřici, hrášek a restujeme cca 2 minuty. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme Jihočeské máslo, přidáme mouku a uděláme tmavou jíšku. Vlijeme čerstvé Jihočeské mléko, přidáme muškátový oříšek, Jihočeské Lipno a dochutíme solí a pepřem. Cukety naplníme zeleninovou směsí a zalijeme sýrovým bešamelem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 15 minut. V misce smícháme Jihočeský bílý jogurt Nature, česnek nastrouhaný najemno, najemno nasekané petrželové listy, dochutíme solí a pepřem. Hotové cukety vložíme na talíř, zakápneme jogurtovým dresinkem a posypeme čerstvými bylinkami.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk