myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland

Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland

Ingredience (2 porce)

  • 100 g červené papriky
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g cukety
  • 100 g lilku
  • 50 g cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 200 g bagety
  • 100 g sýru Madeland
  • 500 g drcených rajčat
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • pepř
     

Návod na přípravu

Papriku, cuketu a lilek nakrájíme na větší kostky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na plátky pokrájenou cibuli, česnek a drcená rajčata. Dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a přidáme natrhanou čerstvou bazalku. Tymián, rozmarýn a bobkový list svážeme nití, vhodíme do omáčky a vaříme 15–20 minut. Po uvaření vyndáme bylinky a omáčku přelijeme do zapékací mísy. Bagetu nakrájíme na silnější plátky a v pánvi orestujeme na sucho. Sýr Madeland nakrájíme na malé kostičky a společně s nakrájenou bagetou poklademe na ragú. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk