myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví

20 minut

náročnost:

přehled receptů

Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví

Ingredience (2 porce)

  • 2 balení Lipánka Zlaťáčka
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 lžička Jihočeského másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • ½ l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
  • 2 lžíce čerstvé Jihočeské smetany
  • špetka muškátového oříšku
  • hrst baby mrkve
  • hrst hrášku
  • hrst kukuřice
  • hrst nakrájené pažitky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
     

Návod na přípravu

Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji spolu se zeleninou. Opepříme a osolíme. V hrnci na Jihočeském másle orestujeme mouku cca 2–3 minuty. Přidáme čerstvé Jihočeské mléko, čerstvou Jihočeskou smetanu, na menší kousky nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček (trochu necháme stranou), muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy přidáme kuřecí maso se zeleninou, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova. Po upečení ozdobíme pažitkou a podáváme s bagetou.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk